Kittens en onze voorwaarden

Ondanks dat wij een kleinschalige cattery zijn, nemen wij het fokken van kittens erg serieus. Niets gaat boven de gezondheid en het welbevinden van onze dieren. Alle dieren worden goed verzorgd, gaan regelmatig naar de dierenarts, krijgen de benodigde vaccinaties en (bloed-)testen, worden gechipt en ontwormd en de kittens zijn goed gesocialiseerd wanneer ze onze cattery mogen verlaten. Ze zijn dan minimaal 13 weken oud.

We verwachten van kopers dan ook niets anders. Mochten wij twijfels hebben bij verkoop, dan laten wij u dit weten wat er in kan resulteren dat de koop niet door gaat. Bij interesse horen we graag alles over uw motivatie, leefsituatie en andere huisdieren zodat we een goed beeld kunnen vormen waar het kitten terecht zal komen. Bij voorkeur plaatsen we kittens samen of in een huishouden waar al 1 of meerdere katten aanwezig zijn, zeker wanneer u niet alle dagen thuis kunt zijn en de kat veel alleen zal zijn. De kittens gaan alleen naar liefhebbers, bij uitzondering naar een bevriende Cattery.

We werken niet met een wachtlijst. We kijken of er een kitten in de Cattery blijft of niet. Wanneer dat is besloten, zullen we de kittens aanbieden op deze Facebookpagina, onze website en wellicht op kittentekoop.nl. Reserveren of een optie nemen is niet mogelijk. Als ze worden aangeboden zullen we uit de reacties de meest geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te maken en om te kijken of het klikt (van beide kanten). We houden hierbij o.a. rekening met het karakter van het kitten en of het in het nieuwe gezin past.

Bij reservering vragen we € 150,-aanbetaling. Het restantbedrag wordt betaald vóórdat het kitten wordt opgehaald. Bij verkoop wordt er een koopovereenkomst gesloten welke u tekent bij het ophalen en betalen van het kitten. Deze overeenkomst mag u u natuurlijk van tevoren inzien. Soms zal er een dekverbod op een kitten rusten. Dit vertellen wij u wanneer u een kitten wilt kopen.
Graag houden wij nauw contact met de kopers, zowel vóór als na de aankoop. Nadat u het kitten in optie hebt genomen, zullen we u regelmatig op de hoogte houden met foto's e.d. U bent natuurlijk welkom om zo vaak mogelijk naar uw kitten te komen kijken (op afspraak).
Bij verkoop krijgt u een eigendomsbewijs, paspoort, stamboom en mooi kittenpakket mee. De dieren zijn gecheckt bij de dierenarts, gechipt en ontwormd. De datum waarop u het kitten mag komen ophalen gaat in goed overleg.

Mocht u, nadat we het kitten voor u in optie hebben genomen, zich bedenken en afzien van de koop, dan horen we dit graag zo spoedig mogelijk. Dit geldt ook wanneer het kitten al langer in uw bezit is en u kunt niet langer voor hem/haar zorgen. Wij zullen deze dan ten aller tijde terugnemen in onze Cattery. Dat geldt voor de rest van zijn/haar leven.


Wat kosten de kittens?

Met enige regelmaat ontvangen wij een mailtje of berichtje met (alleen) de tekst 'wat kost het kitten?' of 'prijs?' zonder verdere uitleg.
Onze kittenprijs is € 850,- per kitten en deze prijs is niet onderhandelbaar. Wanneer wij een bericht van iemand ontvangen met daarin alleen de vraag naar de prijs van een kitten, zonder enige informatie over zichzelf, zullen wij deze niet beantwoorden.

Wij zijn een Cattery die er erg veel plezier in heeft om Britten te fokken. We doen het voor ons plezier en met veel liefde en zijn zeker niet afhankelijk van de inkomsten die onze kittens “opbrengen”. Integendeel, het is voor ons een grote hobby en een hobby kost alleen maar geld. Daar staat natuurlijk het plezier en de liefde voor deze prachtige katten tegenover.

'Lilly' 03-12-2018