Wie zijn wij?

Wij zijn de familie Kooi en wonen in Drachten. Ons gezin bestaat uit: Eddie, Renate, dochter Helena (die inmiddels studeert en in Groningen op kamers woont) en zoon Maurice. We zijn echte 'Grunningers', maar vanwege Eddie zijn werk zijn we in 2014 in Drachten komen wonen.

We hebben al ons hele leven katten in huis gehad en alle gezinsleden hebben een zwak voor deze mooie en (soms) eigenzinnige huisdieren. Op dit moment hebben we 4 katten: Loesje (9 jaar), een gesteriliseerde 'huis-tuin-keuken' poes, Brammetje, een gecastreerde Brits Korthaar van 6 jaar oud en onze jongste aanwinst is Molly, zij is bijna 2 jaar oud. In december 2018 is daar Lilly bij gekomen, de dochter van het eerste nestje van Molly. We hebben in 2017 besloten, vanwege onze liefde voor deze prachtige beesten en dit geweldige ras, om met Molly een nestje te krijgen en dit was gelijk de start van onze cattery. We willen kleinschalig blijven en misschien af en toe een nestje krijgen. We hebben in 2019 onze volledige tuin afgeschermd zodat de katten heerlijk van het buitenleven kunnen genieten; spelen in het gras, achter de vlinders en bijtjes aan of heerlijk met ons relaxen onder de veranda.De naam Pommelomke...

De naam Pommelomke is een Gronings woord en betekent: 'klein kindje waarmee veel wordt geknuffeld'. In dit geval zijn het natuurlijk geen kindjes maar katten waar we heel veel veel mee knuffelen! En wat kun je anders doen met Brits Kortharen dan heel veel knuffelen. Ze staan bekend om hun zachtaardig karakter en zijn erg lief.